Шолом балістичний «ТОR-D» (десантний)

оновлено 01.09.18
Шолом балістичний «ТОR»

Шолом балістичний «ТОР» модель Д («ТОR-D») - призначений для індивідуального захисту бійців ВДВ та спеціальних підрозділів від травм і поранень; розміщення спеціального обладнання.

Розробник: ТОВ «Юармс», Київ

Полегшена версія балістичного шолому «ТОR». Форма шолому зі спеціальними боковими вирізами створює додаткові зручності для роботи з активними навушниками і радіогарнітурами.

Шолом балістичний «ТОR» фото © www.uarms.com.ua

Забезпечує захист голови при падіннях, ударах; від впливу вибухової хвилі, дрібних уламків, рикошетів; від потрапляння пістолетних куль та куль іншої легкої стрілецької зброї на вильоті.

Матеріали бронекуполу шолому (96% арамідна тканина Kevlar і 4% склонаповнений PS) забезпечують експлуатацію виробу у всіх кліматичних умовах, з урахуванням впливу атмосферних опадів.

Конструкція підвісної і амортизуючою системи сприяють пасивній вентиляції голови. Шолом сумісний з протиуламковими масками, тактичними і коригуючими окулярами, приладами нічного бачення, активними навушниками, різними радіогарнітурами, протигазами та респіраторамі.

Розміри шолома підганяються регулюванням підвісної системи та внутрішнім розташуванням демпферних подушок. Випускається в розмірах L та XL (на розміри голови від 52 до 62 см).

Шолом балістичний «ТОR-D» фото © www.uarms.com.ua

Балістичні шоломи «ТОR» і «ТОR-D» були представлені під час показу продукції вітчизняних підприємств оборонно-промислового комплексу України в с. Дівички Київської області у квітні 2016 року.

Шолом балістичний «ТОR-D» Шолом балістичний «ТОR-D» фото © www.uarms.com.ua

Станом на серпень 2016 року, Державним Науково-випробувальним центром Збройних Сил України на базах авіаційної бригади та загальновійськового полігона Високомобільних десантних військ Збройних Сил України на Житомирщині проведені відомчі випробування дослідних зразків кулезахисних шоломів «ТОR-D» в комплекті зі спеціальними чохлами для десантування та разом із парашутними системами AD-95, AZ-95 системи «Dedal». Основна мета випробування - перевірка та підтвердження відповідності тактико-технічних та експлуатаційних характеристик шоломів показникам, заявленим виробником.

Шолом балістичний «ТОR-D» Шолом балістичний «ТОR-D» Шолом балістичний «ТОR-D» фото © www.uarms.com.ua


Читати також: Балістичні випробування шолома TOR-D (відео)

Тактико-технічні характеристики

Загальні
Вага: 1400 +/- 200 г.
Розміри: висота - 175 мм; ширина (фас) - 270 мм; глибина (профіль) - 300 мм.
Загальна площа захисту: розмір L - 1110 кв.см., розмір XL - 1210 кв.см
Матеріали бронекуполу шолому: 96% арамідна тканина Kevlar® і 4% склонаповнений PS
Розміри: L та XL (на розміри голови від 52 до 62 см)

Захист:
відповідає стандартам ДСТУ В 4103-2002: клас захисту 1 (пістолет ПМ) і клас 1А (пістолет АПС), захист проти уламків за стандартом НАТО STANAG +2920 знаходиться на рівні V50 = 688,1 м / с (FSP = 1,102 g)

Комплект поставки:
бронекупол шолому;
універсальна платформа для кріплення приладу нічного бачення;
підвісна система, що прикріплюється у чотирьох місцях;
комплект демпферних подушок;
бокові планки (2 шт.) для кріплення засобів зв'язку, тактичних ліхтарів і т.ін.;
транспортна сумка;
паспорт на виріб.

За вимогою замовника шолом може комплектуватися додатковими аксесуарами:

чохол для шолому камуфльований;
чохол для десантування

Може поставлятися в наступних кольорах: Black, Foliage Green, Coyote Brown


Сертифікати

09.03.2016 отримано СЕРТИФІКАТ ВІДПОВІДНОСТІ для шолома кулезахисного «ТОР» моделі Д («ТОR-D»), виданий Державним науково-дослідним інститутом МВС України на підставі протоколу випробувань № 20.194 від 02.03.2016 р. та згідно із Державною системою сертифікації УкрСЕПРО.

Реєстраційний номер UA1.073.0012209-16.
На підставі цього сертифікату шолом кулезахисний «ТОР» моделі Д («ТОR-D») відповідає вимогам: п. 5.14; п. 5.17; п. 5.18; п. 5.19 ГСТУ 78-41-004-97 "Шоломи для захисту від куль. Загальні технічні умови (клас захисту 1 - 1А)."



На озброєнні (використання)
Розглядається можливість прийняття на озброєння для Високомобільних десантних військ, Сил Спеціальних операцій та морської піхоти ВМС ЗС України за результатами відповідних випробувань.

Шолом балістичний «ТОR-D» морська піхота ВМС ЗСУ Морські піхотинці 1 обмп, листопад 2016 року, фото © Міністерство оборони України


Відео



Використані джерела:
www.uarms.com.ua

довідник озброєння і військової техніки