Автомобіль Богдан-6317 з двигуном WeichaiPower допущений до експлуатації у ЗС України

Ukrainian Military Pages

Цього року, черкаським заводом ДП «АСЗ №2» АТ «Автомобільна корпорація «Богдан Моторс» було завершено розроблення конструкції та виготовлення перших зразків вантажних автомобілів Богдан (МАЗ) 6317 з новим двигуном виробництва компанії Weichai Power.

Автомобіль отримав індекс 63172 та як і попередник підготовлений саме для задоволення потреб силових відомств України. Використання нових двигунів на автомобілях серії Богдан (МАЗ) дали змогу автовиробнику повністю відмовитися від використання комплектуючих російського виробництва за всією лінійкою продукції.

Нова модифікація повнопривідного тривісного автомобіля обладнана дизельним, рядним, 4-тактним, 6-циліндровим двигуном з турбонаддувом WP10.380E32, робочим об’ємом 9,726 л та потужністю 280 (380) кВт (к.с.). Максимальна швидкість автомобіля - 85 км/год, а запас ходу складає до 1447 км.

Вантажні автомобілі Богдан (МАЗ) 63172 підвищеної прохідності, обладнані бортовою платформою, призначені для перевезення особового складу, різних вантажів, буксирування транспортних і спеціальних причепів (озброєння та військової техніки) по всіх видах доріг, бездоріжжю та місцевості.

Ukrainian Military Pages

Вантажна платформа об’ємом 27,5 куб.м здатна перевозити до 11000 кг вантажу, або 48 осіб на розкладних лавках. Кабіна обладнана 2-ма місцями для екіпажу зі спальним місцем.

Автомобілі обладнані системою регулювання тиску повітря в шинах, лебідкою з тяговим зусиллям 12000 кгс та тросом довжиною 60 метрів, передпусковим підігрівачем.

Як повідомляє прес-служба автокорпорації, автомобіль Богдан (МАЗ) 63172 зацікавив військових, і в результаті прийнятого спільного рішення ДП «АСЗ №2» АТ «АК «Богдан Моторс» та Міністерства оборони України було проведено визначальні відомчі випробування нової модифікації автомобіля.

За результатами визначальних відомчих випробувань, що завершились на початку грудня, автомобіль БОГДАН (МАЗ) 63172 пропонується допустити до експлуатації в Збройних Силах України в особливий період.

* Допуск до експлуатації зразка військової техніки на особливий період здійснюється згідно Порядку постачання озброєння, військової і спеціальної техніки під час особливого періоду, введення надзвичайного стану та у період проведення антитерористичної операції, затв. ПКМУ від 25.02.2015 №345.


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Корпорації «Богдан»

довідник озброєння і військової техніки