Кількість тарифних розрядів за основними сержантськими посадами буде збільшено до 25

Ukrainian Military Pages

У розробленому проекті наказу Міністерства оборони України, який повинен набути чинності наступного року, передбачено абсолютно новий підхід до визначення рівня грошового забезпечення військовослужбовцям сержантського та старшинського складу ЗС України.

Про це повідомив начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко під час V всеармійських зборів сержантського і старшинського складу, які відбулися на Київщині.

Так, за його словами, кількість тарифних розрядів за основними типовими сержантськими та старшинськими посадами збільшено до 25, що дозволить дієво мотивувати сержантів на тривале продовження служби та професійно керувати кар’єрою у сержантському корпусі.

Нагадаємо, що раніше заступник директора Департаменту фінансів Міноборони полковник Сергій Галімський повідомляв про прирівняння з 2018 року розмірів посадових окладів окремих категорій сержантів до посадових окладів офіцерів. Наприклад, планується встановити розміри посадових окладів за посадами «головний сержант роти» — на рівні посади командира взводу, «головний сержант бригади» — на рівні посади заступника командира батальйону.

Нові принципи грошового забезпечення передбачені постановою Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2017 року № 704 «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб», яка набуває чинності з 1 січня 2018 року.


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram