Зареєстровано проект закону що регулюватиме створення та виробництво озброєння

Зображення носить демонстраційний характер. Концепт та дизайн © Denis Silich

Кабінет Міністрів підготував та вніс до Верховної Ради проект Закону № 7389 від 12.12.2017 «Про створення та виробництво озброєння, військової і спеціальної техніки».

Закон, у разі його ухвалення, визначатиме організаційно-правові основи провадження діяльності, пов’язаної із створенням, виробництвом та забезпеченням інших стадій життєвого циклу озброєння, військової і спеціальної техніки як складової державної військово-промислової політики.

Попередньо, з метою громадського обговорення, проект було опубліковано 15.03.2017 на сайті Мінекономрозвитку в розділі «Документи/Обговорення проектів документів».

Як повідомляється у пояснювальні записці, під час проведення інтерактивного голосування та громадського обговорення «за» проект Закону проголосували 537 осіб (86% всіх голосів) та надані окремі пропозиції до проекту Закону, які в цілому враховано.

Під час підготовки проекту було також було враховано ряд зауважень Міністерства фінансів, МВС, Мін’юсту та Держекспортконтролю.

Пропозиція Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні щодо потреби запровадження державно-приватного партнерства у сфері діяльності оборонно-промислового комплексу не враховано, оскільки особливості здійснення державно-приватного партнерства врегульовано Законом України «Про державне приватне партнерство», а тому додаткового законодавчого унормування зазначеного питання не потребується.

Міністерством оборони, Державною регуляторною службою та Службою зовнішньої розвідки законопроект погоджено без зауважень.


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


довідник озброєння і військової техніки