Як виглядатиме перспективна БМП-У від ХКБМ

Ukrainian Military Pages

Харківське конструкторське бюро ім. Морозова (ХКБМ) оприлюднило ймовірний вигляд перспективної бойової машини піхоти, що розробляється підприємством.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Розробка нової бойової машини була ініційована ХКБМ та згодом була підтримана Міністерством оборони України. Про це, ще в травні минулого року, в інтерв’ю Інтерфакс-Україна, розповів прес-секретар підприємства Андрій Богач:


Стоїть завдання, ініційоване нашим підприємством, з розробки сучасної вітчизняної БМП. Це не модернізація, не поліпшення старого. Більшість технічних рішень – нові, оригінальні. За більшістю параметрів і характеристик ця машина буде кращою, ніж БМП-1 і БМП-2.

Робота ведеться спільно, тактико-технічне завдання виписано. Їхні запити та побажання нам зрозумілі, намагаємося їх задовольнити … Дуже оптимістичний сценарій – до кінця року представити на випробування з участю військових дослідний зразок.

А 25 січня цього року, на електронному торговому майданчику smarttender.biz було розміщено замовлення ХКБМ на виготовлення макету БМП-У, яке містить ескізи машини.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages