У Повітряних Силах сформовано нову бригаду тактичної авіації

Ukrainian Military Pages

Згідно Держпрограми розвитку Збройних Сил України на період до 2030 року продовжується переформування й нарощення боєздатності авіаційних частин Повітряних Сил.

У рамках виконання плану, вже 1 січня 2018 року відбулося переформування у бригаду тактичної авіації однієї зі старіших авіаційних частин Повітряних Сил — 39-ї окремої авіаційної ескадрильї, що дислокується в смт Озерне на Житомирщині та до цього організаційно входила до складу 40-ї бригади тактичної авіації Повітряного командування «Центр».

Раніше частина вже мала такий статус, поки зрештою в процесі скорочення не була переформована в окрему авіаескадрилью.

Відповідно до організаційно-штатної структури бригади, у ній уже почали формуватися підрозділи забезпечення та охорони. Готується й матеріально-технічна база.

Казарми й усі інші приміщення після скорочення бригади у минулі роки були законсервовані й охоронялися. Тому тут не сталося, як у деяких військових містечках, де колишні казарми зяють вибитими шибками, а зі стін стирчать труби від виламаних батарей опалення. Все ціле і вже готується до експлуатації.

Треба згадати і про те, що на зорі незалежності України полк ніс бойове чергування у системі ППО на літаках МіГ-23МЛД, то невдовзі його льотному та інженерно-технічному складу довелося перенавчатися на МіГ-29 і майже одразу — вже на Су-27. Аеродром знав гіркі часи, коли і пального для виконання польотів бракувало, і справної авіаційної техніки з допустимим ресурсом залишалися лічені одиниці.

Ukrainian Military Pages

Та нині все змінилося. Є пальне для виконання заходів підготовки льотного складу, є й достатня кількість справної авіатехніки, парк якої постійно поповнюється. І ця тенденція стосується не лише цієї авіачастини. Як підкреслюють в авіації Командування Повітряних Сил, вона є типовою для авіачастин усього виду

Від початку проведення антитерористичної операції заводи здають по декілька літаків на місяць. До того ж — не лише капітально відремонтовані, а й модернізовані. Протягом двох останніх років Повітряні Сили отримали понад 6 десятків відремонтованих та модернізованих літальних апаратів.

Як запевнив начальник штабу авіації Командування Повітряних Сил полковник Олег Захарчук, сьогодні немає льотчиків, які не літають — в небо піднімаються 100% пілотів. І польоти у частинах відбуваються щотижня, інколи — по декілька льотних змін

Найближчими завданнями для Повітряних Сил на 2018–2020 роки є планове відновлення авіаційного парку та аеродромної інфраструктури, а також поетапне нарощення боєздатності військової авіації.



Використані джерела: Народна армія