В Одеському порту пришвартувався американський есмінець USS CARNEY (DDG 64)

Ukrainian Military Pages

Вранці 8 січня біля причалу нового терміналу Одеського порту на Карантинному молу пришвартувався американський есмінець Carney (DDG64).

Корабель увійшов у Чорне море «для підтримки безпеки і регіональної стабільності», повідомив на своїй сторінці в Твіттер прес-центр командування ВМС США в Європі.

Це вже четвертий візит у Чорноморську акваторію есмінця Carney за останні кілька років. У липні минулого року «Карні» знаходився в Одеському порту з 10 по 18 липня. Тоді корабель брав участь в міжнародних навчаннях «Сі Бриз-2017», під час яких, до речі, на його борт піднімалося Президент України Петро Порошенко.

Цього разу USS CARNEY пробуде в Одесі до 11 січня, після чого відправиться до портів Болгарії, Румунії та Грузії.

Для довідки: USS Carney був спущений на воду в липні 1994 року. Його довжина становить майже 154 м. Максимальна швидкість 32 вузла. Команда складається з 337 чоловік, в т.ч. 23 офіцерів. Есмінець оснащений корабельною багатофункціональною бойовою інформаційно-керуючою системою «Іджіс», має більше 90 пускових ракетних установок, несе на борту крилаті ракети Tomahawk. Місцем базування Carney є іспанська Рота. Новий 2018 й рік екіпаж зустрів в італійському порту Бріндізі.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages фото © Думская



Використані джерела:
Прес-служба адміністрації Одеського порту