Військовослужбовці за контрактом отримуватимуть грошову компенсацію за найом житла

українське законодавство

Верховна Рада підтримала законопроект № 5027 від 12.08.2016 «Про внесення зміни до статті 12 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

Законодавчим актом запроваджено виплату компенсації за піднайм (найом) жилого приміщення для військовослужбовців рядового, сержантського та старшинського складу військової служби за контрактом (у разі відсутності можливості їх розміщення в спеціально пристосованих казармах або у сімейних гуртожитках).

Раніше така грошова компенсація виплачувалась особам офіцерського складу, які перебувають на квартирному обліку та курсантам, які мають сім’ї. Механізм виплати компенсації, а також її граничний розмір визначений Постановою Кабінету Міністрів України від 26.06.2013 № 450.

Конкретний розмір компенсації визначається щорічно керівниками відомств, до складу Яких входять військовослужбовців. Зокрема для військовослужбовців Збройних Сил України наказом Міністерства оборони України № 88 від 09.02.2017 на 2017 рік були визначені такі розміри компенсації:

у місті Київ - 3000 грн. на місяць;
в обласних пунктах - 2250 грн. на місяць;
в інших населених пунктах - 1500 грн. на місяць.

При цьому військовослужбовцям за наявності в них трьох і більше членів сім'ї зазначені розміри збільшуються в 1,5 рази.