З 2020 року військових більше не зараховуватимуть на квартоблік. Замість житла – грошова допомога

Хто насправді отримає житло у 2022 році, і про яких ветеранів казав президент

Найдієвішим механізмом розв’язання проблеми забезпечення військових і членів їхніх сімей житлом є повне виконання бюджетної програми «Будівництво (придбання) житла для військовослужбовців Збройних Сил України».

Це могло б стати гарантованою частиною мотиваційної програми служби в нашому війську.

Нині Міноборони опрацьовує проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань забезпечення житлом громадян».

Він передбачає, що, починаючи з 1 січня 2020-го, військовослужбовців на час проходження служби забезпечуватимуть штатно-посадовим службовим житлом, яке розміщуватиметься на території чи поблизу військових частин. Це житло закріплять за відповідними посадами, і воно не підлягатиме передачі в комунальну чи приватну власність.

Тобто кожна квартира буде закріплена за визначеною посадою (наприклад командир батальйону, командир роти, начальник вузла зв'язку тощо), і при зміні посади військовослужбовець буде зобов'язаний його здати.

Також військових не зараховуватимуть на квартоблік громадян, а з досягненням 20 календарних років вислуги вони матимуть право на одноразову грошову допомогу для вирішення житлового питання, що дозволить придбати власне житло.

Законопроект передбачає і надання військовим компенсації кредиту на придбання житла і відсотків за цим кредитом залежно від вислуги років.

Олег Шевчук / Ukrainian Military Pages Про це, заступник Міністра оборони України генерал-майор Олег Шевчук розповів Геннадію Карпюку в інтерв'ю для «Урядового кур’єра»

Схоже: У Миколаєві почали зводити три будинки пілотного проекту штатно-посадового житла


Доповнено 13.06.2018

До кінця жовтня 2018 буде розроблено відповідну Концепцію:

Ukrainian Military Pages

Читати також:Наймасштабніший проект будівництва гуртожитків для військових набирає обертів