Корпорація «Богдан» розпочала випуск нового багатоцільового автомобіля Богдан-2351

Корпорація Богдан розпочала випуск нового багатоцільового автомобіля Богдан-2351
Корпорація «Богдан» розпочала випуск багатоцільового автомобіля Богдан-2351, якій призначений для перевезення особового складу, транспортування невеликих вантажів і майна по всіх видах доріг та місцевості, проведення спеціальних операцій (дій), таких як патрулювання, супровід транспортних засобів при виконанні спеціальних завдань.

Богдан-2351 пройшов відомчі випробування Міноборони, які почалися рік тому, та рекомендований до проведення підконтрольної експлуатації відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 25 лютого 2015 року № 345.

Ukrainian Military Pages

Армійський позашляховик виконаний на базі повнопривідного автомобіля Great Wall Winglе 5 doublecab, має посилене шасі (трансмісія, ходова частина та рульове управління), довжину 5126 мм, ширину 1800 мм, висоту 2280 мм. Дизельний силовий агрегат з турбонаддувом моделі GW4D20 має об'єм 2,0 л, потужність 105 кВт (143 к.с.) з максимальним обертовим моментом 310 Нм / 1800 об / хв, поєднаний з механічною 6-ступінчастою КПП. Автомобіль має кліренс 200 мм та можливість блокування міжосьового диференціала.

Ukrainian Military Pages

Кузов типу фургон, складається з суцільнометалевої подвійної кабіни для розміщення п’яти чоловік та вантажного відсіку з тентовою надбудовою. Кузовні частини виконані із забезпеченням пило-, водонепроникності внутрішнього простору та захисту від атмосферних опадів. Зовні кузов має лакофарбове захисне покриття зеленого кольору з антибліковим покриттям. З переду кабіни додатково встановлено посилений захист радіатору.

Богдан-2351 здатний взяти на борт 5 осіб у спорядженні та вантаж масою до 1100 кг.

Ukrainian Military Pages

Крім Збройних Сила автомобілі на цій базі також постачаються Національній гвардії України.


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Корпорації «Богдан»