КМП США слідом за армією переходить на пістолети MHS

Корпус морської піхоти США слідом за армією переходить на пістолети MHS (SIG Sauer P320)

Корпус морської піхоти США планує замінити 35 тисяч пістолетів Beretta M9 на SIG Sauer P320, що минулого року було обрано переможцем програми MHS (Modular Handgun System) та прийнято на озброєння американської армії.

Про це свідчать дані з бюджетного кошторису Корпусу на 2019 рік, який знаходиться у відкритому доступі на сайті ВМС. Що цікаво, MHS також замінить модель M007 (Glock 19), яку прийняли на озброєння лише в листопаді минулого року.

«MHS замінить моделі M9, M9A1, M45A1 [сучасна версія Colt М1911 - ред.] та M007, це більш доступний та ефективний пістолет, який має необхідну модульність і кращу ергономіку, ніж попередні моделі, завдяки чому солдати різної статури стрілятимуть влучніше», – йдеться у бюджетному кошторисі.

Ukrainian Military Pages

На закупівлю пістолетів витратять $6,3 млн., і ще $4 млн. – на аксесуари. Загалом один пістолет коштуватиме $180.

На урядовому ресурсі для сторонніх підрядників FedBizOpps можна знайти замовлення від КМП США на 2 тисяч кобур для моделі XM18, замовлення можуть збільшити до 40 тисяч штук. Це вказує на те, що Корпус зацікавлений саме в компактній моделі, а не в повнорозмірному XM17.

Також додамо, що крім 195 тисяч пістолетів, які замовила армія, ще 130 тисяч пістолетів планують закупити ВПС, і ще 61 тисяч – ВМС.



Використані джерела:
zbroya.info