Музей РВСН поповнився новими експонатами серед яких бойовий залізничний ракетний комплекс

Музей РВСН поповнився новими експонатами серед яких бойовий залізничний ракетний комплекс

Колекція Музею ракетних військ стратегічного призначення, розташованого в селищі Побузьке Кіровоградської області, поповнилася новими експонатами.

Відвідувачі зможуть побачити унікальний експонат - бойовий залізничний ракетний комплекс (БЗРК), який складається з п'яти вагонів та маневрового потяга. Спеціально для нього, на початку 2018-го року, на території музею було побудовано 132 метри залізничних колій.

БЗРК представлений маневровим тепловозом, пасажирськими вагонами для особового складу, вагоном супроводу та вагонами-пусковими установками для стратегічних ракет, що ззовні виглядають як звичайні ізотермічні транспортні вагони.

Ukrainian Military Pages

Також у музеї з’явилася колона рухомого запасного командного пункту ракетної дивізії. До складу експонованої колони увійшли сім унікальних військових машин. Зокрема, дві машини бойового управління (МОБД 15В231), машина бойового управління (МБУ 15В129), дві машини зв’язку для прийому і передачі даних та дві машини-гуртожитки.

Ukrainian Military Pages

На цьому новини музею не закінчуються – в адміністрації анонсували появу й інших цікавих експонатів на території музею найближчим часом. Так, скоро в музеї можна буде побачити вертоліт Ми-8МТ і противоракету 53Т6, що входить до складу системи протиракетної оборони (ПРО) А-135 (або «Амур») міста Москва.

Читати також: Як знищувались стратегічні ядерні сили України

Крім того, на території музею ракетних військ з 1 травня цього року почне роботу кафе «VOEVODA», в якому будуть подавати традиційні страви української кухні.

На звершення невеликий фоторепортаж з музею (фото Віталія Мілевича):

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Музей Ракетних військ стратегічного призначення – один з унікальних військових музеїв заснований 30 жовтня 2001 року як філія Центрального музею Збройних Сил України (нині Національного військово-історичного музею України). Для створення музею використані бойова позиція і командний пункт ракетного полку 46 ракетної дивізії Ракетних військ стратегічного призначення.


Читати також: Автобус Blue Bird TC/2000: служба в ЗСУ - як правило, слідом за «Синім Птахом» слідував наказ про розформування частини


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


Використані джерела:
zruchno.travel
dcfc-lad.livejournal.com