У частинах ЗСУ, що переходять на нову систему харчування, встановлюють сучасне обладнання

У  частинах ЗСУ, що переходять на нову систему харчування, встановлюють сучасне обладнання

У військових частинах, що перейшли та в подальшому плануються до переходу на систему продовольчого забезпечення за каталогом продуктів харчування, встановлюється нове сучасне обладнання, яке дає можливість покращити якість приготування.

Про це повідомляє Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України.

Пароконвектомат, що це та навіщо він потрібен?

Це комплексний агрегат для виготовлення їжі, який поєднує функції конвекційної печі, духовки, пароварочної установки та іншого кухонного обладнання.

Сама назва пояснює принцип його роботи – поєднання пару і конвекції. Конвекція – це процес приготування їжі під впливом руху потоків гарячого повітря. Завдяки цьому, їжа виходить рівномірно приготовлена, з красивою скоринкою.

Характерною особливістю пароконвекційних кухонних агрегатів є їх здатність обробляти продукти в трьох режимах: сухого спектра (конвекції); парового впливу; комбінованого варіанту з регулюванням вологості.

Переваги цих пристроїв незаперечні.

У  частинах ЗСУ, що переходять на нову систему харчування, встановлюють сучасне обладнання У  частинах ЗСУ, що переходять на нову систему харчування, встановлюють сучасне обладнання

По-перше, багато продуктів значно менше піддаються випаровуванню або у варці за рахунок парозволоження. Наприклад. М’ясо уварюється на 60% менше, ніж при приготуванні його на звичайній плиті, а у овочів цей показник досягає 100%.

По-друге, забезпечується збереження поживних речовин, вітамінів і мінеральних солей, у зв’язку з обробкою продуктів не в киплячій воді, а на пару.

По-третє, на 95% скорочується витрата жиру. Крім того, електроенергії для роботи пароконвектомата потрібно на 60% менше, ніж для функціонування стандартного комплексу кухонного обладнання.

Четвертий важливий факт - швидкість приготування. В пароконвектомат можливо помістити багато дек з стравами на різні яруси, які будуть приготовані одночасно. Наприклад, на обід потрібно приготувати 4000 котлет. Раніше на це треба було 4 кухарі, 3 години часу і 4 жарочних поверхні. А тепер один кухар завантажує 1000-1500 котлет, виставляє програму і чекає до 30 хвилин. Різниця в часі і кількості задіяних кухарів колосальна!

І саме головне, що в один пароконвектомат можливо завантажити різні страви, інгредієнти і готувати одночасно рибу, гречку, овочі і не буде відбуватись змішування запахів!

Різні режими приготування, розподіл повітряних потоків, створюють поєднання парової печі, що робить пароконвектомат незамінним приладом кухні.

У  частинах ЗСУ, що переходять на нову систему харчування, встановлюють сучасне обладнання У  частинах ЗСУ, що переходять на нову систему харчування, встановлюють сучасне обладнання

Звичайно, поза конкуренцією, швидкість і точність приготування страв, заснована на програмних можливостях електронного блоку. Він володіє функціями для запам’ятовування способу приготування, і в подальшому, для встановлення його без участі кухаря.

Слід врахувати і габарити пароконвектомата, які дозволяють в 2 рази заощадити кухонну площу. Також застосування такого кухонного обладнання є економічно вигідним.

Якщо порівнювати пароконвектомат з іншим професійним обладнанням для кухні, то перевага безперечно у пароконвектомату, їжа приготована в якому, більш якісна.

Дивитись також: Як на «Плюси» нову систему харчування заказали — брехня і маніпуляція в сюжеті (відео)