Міноборони затвердило новий порядок виплати підйомної допомоги військовослужбовцям

Міноборони заборгувало військовим

З метою упорядкування виплати підйомної допомоги військовослужбовцям Збройних Сил України, Міністерством оборони України виданий наказ від 05 лютого 2018 року №45 (зареєстр. в Мінюсті 28.02.2018 за № 247/31699).

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування, після чого, відповідно втратить чинність попередній наказ Міністра оборони України від 22 жовтня 2001 року № 370.

Новий порядок передбачає, що у разі переїзду військовослужбовців на нове місце служби в інший населений пункт у зв’язку з призначенням на військову посаду, зарахуванням на навчання до військових навчальних закладів (центрів), термін навчання в яких становить 6 місяців і більше (без збереження посади за попереднім місцем служби) або у зв’язку з передислокацією військової частини (підрозділу) їм виплачується:

  • підйомна допомога в розмірі місячного грошового забезпечення на військовослужбовця і 50 відсотків на кожного члена його сім’ї, який переїхав з ним на нове місце військової служби;
  • добові, встановлені Кабінетом Міністрів для працівників, які перебувають у відрядженні, за кожний день перебування в дорозі на військовослужбовця та кожного члена його сім’ї, який переїхав разом з ним.

Крім того пунктом 4 Порядку деталізовані деякі випадки виплати допомоги та добових, наприклад — прийнятим на службу за контрактом у частини, що дислокуються поза пунктом їх постійного проживання до прийняття службу або військовослужбовцям (у т.ч. на членів сім’ї) у разі їх призначень на посади в екіпажі кораблів, що будуються.

Підйомна допомога військовослужбовцям, у тому числі на членів сім’ї, виплачується не більш як за два переїзди військовослужбовця протягом календарного року, пов’язані з призначенням на посади чи передислокацією військової частини (підрозділу).

Підйомна допомога та добові в разі переїзду на нове місце військової служби на членів сім’ї військовослужбовця виплачуються після реєстрації їх місця проживання у населеному пункті за місцем військової служби (проживання) військовослужбовця, відповідно до наказу командира частини на підставі рапорту військовослужбовця.

Для виплати підйомної допомоги та добових на членів сім’ї до рапорту додаються:

  • копії сторінок паспорта з даними про прізвище, ім’я, по батькові, реєстрацію попереднього місця проживання і реєстрацію нового місця проживання повнолітніх членів сім’ї військовослужбовця, завірені підписом військовослужбовця;
  • довідки про реєстрацію та про зняття з реєстрації місця проживання членів сім’ї військовослужбовця (якщо такої інформації немає в паспорті громадянина України, якщо паспорт у формі картки або його немає), виданої уповноваженим органом реєстрації проживання громадян;
  • копії свідоцтв про народження неповнолітніх членів сім’ї військовослужбовця, завірені підписом військовослужбовця;
  • довідка служби персоналу військової частини про склад членів сім’ї військовослужбовця, які на дату їх приїзду на нове місце служби військовослужбовця зазначені в його особовій справі.

Якщо дружина і чоловік є військовослужбовцями, підйомна допомога на кожного з них виплачується за новим місцем їх військової служби, на членів сім’ї - з місячного грошового забезпечення одного з них (за їх бажанням).

Посилання на повний текст цього наказу, а також інших нормативних документів з питань грошового, речового, житлового та соціального забезпечення можна знайти на сторінці сайту «Норми забезпечення військовослужбовців» .


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram