ДАХК «Артем» провела вогневі випробування артилерійських боєприпасів калібру 152 мм

арта

ДАХК «Артем», що входить до складу ДК «Укроборонпром», успішно провела вогневі випробування артилерійських боєприпасів калібру 152 мм власного виробництва.

Новий осколково-фугасний снаряд розраховано для знищення живої сили, артилерії та вогневих засобів противника, а також – руйнування фортифікаційних споруд і об‘єктів. Він призначений для стрільби з однієї із найбільш далекобійних артилерійських систем – «Гіацинт».

Випробування відбулися на військовому полігоні на Чернігівщині, під час яких було підтверджено задані характеристики боєприпасів. Артилерійські снаряди очікує серія випробувань під контролем представників Міноборони. За їхніми результатами буде розпочато серійне виробництво.

Ukrainian Military Pages

Нагадаємо, що перші військові випробування артилерійських боєприпасів великого калібру, вироблених на українських підприємствах, відбулися ще восени минулого року.

Роботи з виготовлення боєприпасів відбуваються у рамках цільової програми. Окрім ДАХК «Артем», у виробництві снаряду також задіяні інші підприємства «Укроборонпрому», відповідальні за створення ініціюючих засобів, вибухової речовини та порохів.


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram

ua en
Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»

довідник озброєння і військової техніки