У квітні у ЗСУ розпочнеться експеримент із застосування нових принципів логістики

У квітні у ЗСУ розпочнеться експеримент із застосування нових принципів логістики 1624-й окремий автомобільний батальйон підвезення пального Тилу ЗСУ на марші, травень 2016

Про це, у вівторок, 13 березня, під час брифінгу для представників ЗМІ розповів начальник Головного управління логістики — заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майор Іван Гаврилюк.
Суть експерименту щодо логістичного забезпечення, яке буде проводитися на базі оперативного командування «Захід» та повітряного командування «Захід», полягає в передачі управління логістичним забезпеченням на нижчі рівні, тобто приведення до стандартів НАТО. В результаті ми маємо намір відійти від практики логістичного забезпечення, яка проводиться виключно від центру і до взводу або до солдата на передньому краї

Він зауважив також, що до кінця квітня поточного року мають бути сформовані Командування сил логістики Збройних Сил України, управління логістики штабів видів Збройних Сил, решти оперативних командувань та повітряних командувань.

Експеримент щодо передачі обліку та функцій логістичного забезпечення до оперативних командувань буде проведений протягом квітня-липня 2018 року. За результатами експерименту до кінця 2018 року планується внести відповідні організаційно-штатні зміни в оперативних та повітряних командуваннях, а також в інших складових Збройних Сил України.

В цей же період має бути розроблена нормативно-правова база з логістичного забезпечення відповідно до стандартів і принципів НАТО та з урахуванням досвіду АТО.

За словами начальника Головного управління логістики, органи управління логістики ЗС України мають набути спроможностей для виконання завдань за функціональним призначенням протягом 2018 — 2019 років.

При цьому після проведення зазначених організаційних заходів планується запровадити систему управління логістичним забезпеченням Збройних Сил України, як діятиме на трьох рівнях: стратегічному, оперативному та тактичному.

Ця система охоплюватиме всі аспекти логістики: від стратегічного планування необхідних ресурсів та запасів до забезпечення повсякденної діяльності та бойового застосування Збройних Сил.


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram

ua en
Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України