ДПСУ отримає 24 гелікоптери Airbus Helicopters

Держприкордонслужба отримає 24 гелікоптери Airbus Helicopters

Держприкордонслужба ставить за мету створення сучасної авіаційної структури, здатної забезпечити всебічну авіаційну підтримку виконання завдань, покладених на відомство.

Тому нині триває оновлення парку авіаційної техніки. 23 березня 2018 року відбулося підписання Заяви про наміри щодо розвитку двостороннього співробітництва між Міністерством внутрішніх справ України та Міністерством Європи і закордонних справ Франції, в рамках якої вертолітний парк МВС мають поповнити 55 машин компанії «Airbus Helicopters». 24 із них надійдуть у підрозділи Державної прикордонної служби.

«Сучасні функціональні 5-місні вертольоти «Airbus Helicopters» доцільно використовувати в охороні державного кордону. 24 літальних апарати будуть розміщуватись по всій лінії кордону, на 14 точках базування» – розповів начальник авіаційного управління-начальник авіації Департаменту охорони державного кордону України генерал-майор Микола Тепан.

З 2011 року для охорони кордону також почали використовувати легкі патрульні літаки «Diamond» австрійського виробництва. У службі стверджують, що їх використання повністю себе виправдовує.

Вони активно застосовуються для повітряного моніторингу державного кордону, прикордонних контрольованих районів, висвітлення надводної обстановки у В(М)ЕЗ України, територіальному морі та українській частині вод Азовського моря.

Держприкордонслужба отримає 24 гелікоптери Airbus Helicopters

У Держприкордонслужбі активно використовуються БпЛА. На сьогоднішній день у відомстві налічується 12 безпілотних авіаційних комплексів, які оснащені сучасними цифровими захищеними каналами зв’язку та модернізованим моніторинговим обладнанням.

«Наші безпілотні літальні апарати виконали вже понад 500 польотів на охорону державного кордону – розповів генерал-майор Микола Тепан. - І це результат роботи лише 12 комплексів (36 безпілотних літальних апаратів). А у перспективі буде понад 200 комплексів»

За допомогою авіації прикордонного відомства здійснюється не лише патрулювання найбільш віддалених ділянок кордону, а й евакуація поранених і тяжко хворих. З початку російської агресії авіація Держприкордонслужби здійснила 53 санітарних рейси, евакуювавши понад 250 поранених військовослужбовців.

Ukrainian Military Pages


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Державної прикордонної служби України