Туреччина модернізує фрегати типу Barbados

Туреччина модернізує фрегати типу Barbados

ВМС Туреччини підписали контракт на модернізацію фрегатів типу Barbados з державними компаніями Aselsan та Havelsan. Доля Aselsan у контракті складає 175 млн євро плюс 457 млн турецьких лір (близько 115 млн доларів). Havelsan свою частину не розкриває.

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на Defense News.

Туреччина має чотири багатоцільові фрегати цього типу: TCG Barbaros (F-244), TCG Orucreis (F-245), TCG Salihreis (F-246) та TCG Kemalreis (F-247). Про будь які деталі модернізації не повідомляється. Термін виконання контрауту – до 2025 року.

Фрегати були розроблені на базі німецького проекту MEKO 200TN та будувались впродовж 1995-2000 років. Два з них були побудовані у Німеччині компанією Blohm + Voss, ще два на підприємстві Golcuk Naval Shipyard у Туреччині. Окрім Туреччини будувались для ВМС Австралії, Греції, Алжиру, ПАР, Португалії та Нової Зеландії.

Кораблі оснащені ракетною зброєю (ПКР RGM-84 Harpoon), протичовновим та протиповітряним озброєнням. Може нести гелікоптер типу S-70B Seahawk або Agusta-Bell AB 212 ASW

Третій турецький фрегат типу Barbados – TCG Salihreis F246, з 30 березня по 3 квітня цього перебував із візитом у Одесі, а після взяв участь у спільних навчаннях з українським флотом.