ПТРК Javelin вже в Україні – 2 травня стартує підготовка розрахунків у навчальних центрах

Ukrainian Military Pages

Американські протитанкові ракетні комплекси «Джавелін» (Javelin) вже прибули до України та поступили на озброєння Збройних Сил України.

Це підтвердив Президент України Петро Порошенко у Facebook: «Вітаю жвавий інтерес - і в Україні, і за її межами - до постачання нам комплексів Джавелін. Можу лише підтвердити, що так, довгоочікувана зброя прибула до українського війська. І значно зміцнила потужний стримуючий ефект нашої боєздатності і євроатлантичної безпеки. Продовжуємо працювати над зміцненням нашого оборонного потенціалу з метою відсічі російській агресії...»

У свою чергу Міністр оборони України Степан Полторак також у Facebook, подякував президентам України Петру Порошенку за титанічні зусилля для отримання ПТРК Javelin та Сполучених Штатів Америки Дональду Трампу за позитивне рішення, яке дозволило суттєво підвищити обороноздатність Збройних Сил України та забезпечити українських військовослужбовців сучасним озброєнням.

Також Степан Полторак повідомив, що це рішення дало можливість приступити від теоретичної до практичної підготовки наших розрахунків «Джавелін», яка розпочнеться 2 травня на базі навчальних центрів Збройних Сил України, та створити потужний протитанковий резерв.

Нагадаємо, що раніше повідомлялось про плани США поставити до України 35 пускових установок ПТРК Javelin та 210 ракет до них.