Розпочалась операція Об’єднаних сил із відсічі та стримування збройної агресії Росії на Донбасі

Ukrainian Military Pages

Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким вводиться в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про зміну формату широкомасштабної антитерористичної операції, яка була запроваджена у 2014 році.

Глава держави також підписав наказ Верховного Головнокомандувача ЗСУ «Про початок операції Об’єднаних сил із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації на території Донецької та Луганської областей».

«Згідно наказу з 14.00 30 квітня 2018 року розпочати операцію Об’єднаних сил із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської федерації у Донецькій і Луганській областях, відповідно до плану операції Об’єднаних сил», - повідомив Петро Порошенко під час наради із військовим керівництвом.

Президент подякував Командувачу АТО Михайлу Забродському «за блискуче виконання завдань» і передав управління Командувачу Об’єднаних сил, генералу Сергію Наєву.

Глава держави звернувся до Командувача Об’єднаних сил: «Якщо ворог перейде в широкомасштабний наступ, в першу чергу на Вас лягає відповідальність за забезпечення відсічі широкомасштабної збройної агресії Російської федерації».

«З сьогоднішнього дня, 30 квітня 2018 року, широкомасштабна АТО на території Донецької і Луганської областей завершується. Ми зараз розпочинаємо військову операцію під керівництвом ЗСУ для забезпечення захисту територіальної цілісності, суверенітету і незалежності нашої держави. Можете задати мені питання: а коли закінчиться протистояння агресії? Я вам дам абсолютно чітку відповідь: АТО закінчилося, а протистояння агресії, відсіч російському агресору завершиться тоді, коли буде звільнений останній клаптик української землі. При чому як на території Донецької і Луганської областей, так і на території окупованого Криму. Це принципова наша позиція», - сказав Президент України.


ua en