На заводі імені Малишева оновлюють обладнання та готуються випускати БТР-3 та БТР-4 (ВІДЕО)

Ukrainian Military Pages

25 квітня ДП «Завод ім. Малишева» успішно завершило контракт із Таїландом. Перспективи подальшого розвитку заводу розглянули під час відвідування підприємства голова ХОДА Юлія Світлична та генеральний директор ДК «Укроборонпром» Павло Букін.

Юлія Світлична відзначила, що ДП «Завод ім. Малишева» нині є одним з тих підприємств регіону, які демонструють динаміку розвитку. Після збиткових років у 2017-му завод вийшов на прибуток, зараз на ньому не тільки своєчасно виплачується зарплата, але й розпочинається модернізація виробництва.

«Починаючи з 2018 року, буде виділено державне фінансове забезпечення для модернізації виробничих потужностей заводу імені Малишева. Інвестиційна програма розрахована не на один рік», - повідомила керівник області.

Ukrainian Military Pages

Павло Букін відзначив, що за останні два роки харківське підприємство виконало багато замовлень – як від Міноборони України, так і для іноземних замовників (Пакистану, Таїланду).

«Було проведено велику роботу з модернізації бронетанкової техніки для Збройних сил України. Тайський контракт, який сьогодні завершили, – це одна з можливостей для підприємства розвиватися. Ця робота відбивається на фінансових показниках заводу ім. Малишева. Сподіваємося на подальший розвиток підприємства», - сказав Павло Букін.

За інформацією генерального директора заводу Олександра Хланя, зараз підприємство працює над поновленням випуску легкоброньованої техніки – БТРів.

«Ми поновлюємо лінії легкої броньованої техніки – плануємо випуск БТР-3 та БТР-4. Вже придбано все обладнання, змонтовано стендове обладнання, - розповів Олександр Хлань. – Цей рік у нас не гірший за попередній, він повністю законтрактований. Більш того – є серйозні напрацювання на наступний рік, про які я не хотів би говорити до підписання контракту».

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram
та соціальних мережах Twitter, Facebook, Google+


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Харківської обласної державної адміністрації