Які потужності має сьогодні медична служба ЗСУ?

медична служба ЗСУ

Про потужності медичної служби ЗС України розповів начальник Головного військово-медичного управління полковник медичної служби Ігор Хоменко під час брифінгу 6 квітня у прес-центрі Міністерстві оборони України.

За його словами, на сьогоднішній день в зоні бойових дій перебуває 4 мобільних госпіталі та розміщено 10 передових хірургічних груп. Завдяки цьому нам вдалося досягнути того, що 80% поранених протягом однієї години, так званої «золотої години», отримують належну допомогу. Це дозволило зменшити смертність на етапах евакуації поранених до 1.35%.

Також ми досягли того, що до строю повертаються до 93% поранених та хворих військовослужбовців. Протягом «золотої години» до передових хірургічних груп поступають поранені в серце, протягом 6-8 годин вони транспортуються до закладів Національної Академії медичних наук міста Харків, а протягом 12 годин вони можуть поступити до закладів Національної академії медичних наук та Національний інститут серцево-судинної хірургії ім. Амосова у м. Київ. Поранені в очі протягом 4-6 годин зразу з мобільних госпіталів доставляються для спеціалізованого лікування в місто Дніпро.

Відбулися суттєві зміни у нарощуванні парку медичної техніки. Зараз у розпорядженні військових медиків, на відміну від 2014 року, 35 медичних МТЛБ, 13 APC Saxon, БТР-4 та закуплено 100 санітарних автомобілів Богдан-2251, які також працюють зоні АТО.

Читати також:Реформа військової медицини: управлінська ланка, підготовка кадрів, медичне постачання
військові медики

На порядку денному нарощування кількості пересувних рентгеноскопічних установок та комп’ютерних комплексів на колісній базі.

Нагадаємо, що в 2014-2015 роках було розконсервовано та підготовлено до використання за призначенням 408 одиниць медичної і санітарної техніки, видано за нарядами 423 одиниці.


Читати також: [2015]: Які потужності має сьогодні медична служба ЗСУ


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


довідник озброєння і військової техніки