Офіцери штабів ССпО пройшли курси оперативного планування за стандартами та процедурами NATO

Офіцери штабів ССпО пройшли курси оперативного планування за стандартами та процедурами NATO

У Командування Сил спеціальних операцій ЗС України завершились двотижневі курси з оперативного планування, які проводились викладачами Об`єднаного університету Сил спеціальних операцій (Флорида) (Joint Special Operations University).

На шляху інтеграції Збройних Сил України до NATO існує багато перепон таких як – правова складова, сучасне оснащення та озброєння, розбіжність організаційно-штатних структур підрозділів, тощо. Але не менш важливим елементом є сумісність стандартів та процедур планування під час спільних дій.

Тому Командуванням Сил спеціальних операцій ЗС України у взаємодії з представниками Об`єднаного університету Сил спеціальних операцій (Флорида) було ініційовано проведення курсів з оперативного планування для офіцерів штабів Командування та підпорядкованих військових частин ССпО ЗС України.

Ukrainian Military Pages

Під час проведення курсів, слухачі отримали теоретичні знання та практичні навички з планування спеціальних операцій за стандартами та процедурами NATO.

Відповідно до Дорожньої карти формування та розвитку Сил спеціальних операцій ЗС України, протягом 2018-2020 років заплановано набуття ССпО повних оперативних та бойових спроможностей, завершення переоснащення військових частин та підрозділів новітніми зразками озброєння і військової техніки, а також завершення переведення ССпО на стандарти NATO.


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Сил спеціальних операцій ЗС України