У зоні АТО впав ворожий безпілотник з вибухівкою

У зоні АТО впав ворожий безпілотник з вибухівкою

Вчора, неподалік позицій сил АТО виявлено залишки саморобного безпілотного літального апарату противника, начиненого вибухівкою.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Відповідно до даних оцінки місцевості та положення літального апарату встановлено, що БпЛА рухався у напрямку населеного пункту Верхньоторецьке, але на щастя впав у полі. Заряд пластичної вибухової речовини, який становив не менше одного кілограма не здетонував.

Безпілотний літальний апарат вироблений кустарним способом. Очевидно, аби уникнути можливості його ідентифікації. БпЛА зібраний на основі поліпропіленової труби, де містилася капсула із бойовою речовиною та електродетонатором, що приводився у дію внаслідок зіткнення БпЛА із об’єктом.

За попередніми оцінками фахівців штабу АТО, літальний апарат був запрограмований на ураження цілі за раніше уведеними координатами й виконував політ в автоматичному режимі.

Зараз літальний апарат готують до передачі працівникам Національної поліції для проведення розслідування. Як правило у подібних випадках відкривається кримінальна справа за статтею Кримінального кодексу 258 «Терористичний акт».

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram



Техніка російських окупантів на Донбасі