Затверджено знаки розрізнення для військовослужбовців Держспецзв’язку

Ukrainian Military Pages

Адміністрація Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України затвердила зразки знаків розрізнення для військовослужбовців та курсантів служби.

Наказ № 132 виданий 03 березня 2018 року (зареєстр. в Мінюсті 28.03.2018 за № 370/31822) та набирає чинності з дня його офіційного опублікування. Станом на сьогодні, на сайті Верховної Ради він позначений як такий, що не набрав чинності.

Зокрема документом визначаються такі елементи форми:

  • кокарди та знаки на головні убори
  • окремі предмети військової форми одягу та головних уборів
  • нагрудні знаки
  • погони
  • нарукавні знаки
  • предмети для повсякденної та польової форми одягу

Більшість знаків розрізнення ідентичні аналогічним знакам Збройних Сил України. Крім загальних знаків, наказом також визначені нарукавні знаки для територіальних підрозділів Держспецзв’язку.

Нижче окремі зразки затверджених знаків розрізнення:

Ukrainian Military Pages Кокарда на кашкет та шапку зимову повсякденну

Виготовляється з металу жовтого кольору у вигляді рельєфного прямого рівностороннього хреста з розбіжними кінцями. Сторони хреста поліровані сріблястого кольору з подальшим легким оксидуванням та матовим лакуванням у кольорі "старе срібло". У центрі хреста розташовано круглий рельєфний медальйон із синьої емалі із зубчастим краєм, всередині якого золотий Знак Княжої Держави Володимира Великого. З-під медальйона між сторонами хреста виходять золоті блискавки.

Ukrainian Military Pages Беретний знак

Беретний знак виготовляється з металу жовтого кольору з подальшим легким оксидуванням та матовим лакуванням у кольорі "старе золото" і є колом, в яке вписано чотири діагонально розташовані блискавки та вертикальний ключ. У центрі вміщено малий Державний Герб України.

Ukrainian Military Pages Нарукавний знак військовослужбовців Адміністрації Держспецзв’язку

Нарукавний знак із суконної тканини малинового кольору та гуми або гаптований має форму видовженого по вертикалі щита із загостреною нижньою частиною розміром 80 х 70 мм. Краї облямовано смужкою золотого (жовтого) кольору. На малиновому тлі розміщено емблему Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України розміром 59 х 59 мм.

Ukrainian Military Pages Нарукавні знаки військовослужбовців територіальних підрозділів Держспецзв’язку

Iз суконної тканини зеленого кольору та гуми або гаптовані. Краї облямовано смужкою золотого (жовтого) кольору. На зеленому тлі розміщено емблему ДССЗЗІ розміром 59 х 59 мм із зміненою центральною частиною. У центрі розміщено герб населеного пункту, в якому розташовано територіальний вузол урядового зв’язку (ТВУЗ) Держспецзв’язку, або герб міста - обласного центру на щиті із закругленим нижнім краєм.

Ukrainian Military Pages Нарукавний знак військовослужбовців Головного управління та підрозділів урядового фельд’єгерського зв’язку Держспецзв’язку

Нарукавний знак із суконної тканини волошкового кольору та гуми або гаптований. Краї облямовано смужкою золотого (жовтого) кольору. На волошковому тлі розміщено емблему ДССЗЗІ розміром 59 х 59 мм зі зміненою центральною частиною. У центрі розміщено емблему урядового фельд’єгерського зв’язку (золотий сигнальний ріжок на тлі двох перехрещених блискавок вістрям угору) на щиті блакитного кольору із закругленим нижнім краєм.

Ukrainian Military Pages Емблема на комір кітеля

Виготовляється методом лиття під тиском з металу і є золотим вінком з дубового листя, у центрі якого розташовано прямий рівносторонній хрест з розбіжними кінцями. Сторони хреста поліровані сріблястого кольору з подальшим легким оксидуванням та матовим лакуванням у кольорі "старе срібло". У центрі хреста вміщено синій круг із золотим Знаком Княжої Держави Володимира Великого в обрамленні золотого вінка з дубового (праворуч) та калинового (ліворуч) листя. На діагоналях хреста розміщено стилізовані блискавки.

Посилання на текст цього наказу, а також інших нормативних документів з питань речового, грошового, житлового та соціального забезпечення та пільги можна знайти на сторінці сайту «Норми забезпечення військовослужбовців».


Читати також:Міноборони затвердило зразки спеціального одягу та спорядження для Національної гвардії

Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram