Завершилися державні випробування ракетного комплексу «Вільха»

ракетного комплексу Вільха

На півдні Херсонської області завершилися державні випробування ракетного комплексу «Вільха». Про це повідомив Секретар РНБО України Олександр Турчинов.

За словами О. Турчинова, всі етапи державних випробувань відбулися успішно. «На кожному з етапів перевірялися на відповідність різні параметри тактико-технічних характеристик ракет, зокрема, точність потрапляння у визначені цілі на максимальній та мінімальній дальностях, потужність та ефективність знищення цілі бойовою частиною ракети, одночасне враження цілей, розведених на велику відстань, тощо», - сказав Секретар РНБО України.

Турчинов зазначив, що згідно з рішенням Державної комісії ракетний комплекс буде взято на озброєння, і вже в цьому році розпочнеться його серійне виробництво.

На випробуваннях був присутній Президент України Петро Порошенко, військові керівники, експерти та військові аташе з 7 країн, які висловили зацікавленість у проведенні переговорів щодо придбання нової потужної української зброї. «Незважаючи на велику зацікавленість наших іноземних партнерів, - підкреслив Секретар РНБО України, - пріоритетом для нас є забезпечення ракетними комплексами наших Збройних Сил».

Окрім того, Олександр Турчинов повідомив про продовження активної роботи над реалізацією національної ракетної програми, «серед пріоритетів якої, зокрема, створення для нашої армії нових потужних крилатих та зенітних керованих ракет».

ракетного комплексу Вільха ракетного комплексу Вільха фото: turchynov.com


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram
та соціальних мережах Twitter, Facebook, Google+

ua en
Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Ради національної безпеки і оборони України