За викрадення приладу наведення засуджено начальника цеху «Авіакону» та його заступника

Ukrainian Military Pages

Конотопським міськрайонним судом Сумської області визнано достатніми та обґрунтованими докази, здобуті військовою прокуратурою Сумського гарнізону Центрального регіону України, й засуджено начальника цеху державного підприємства «Авіакон» та його заступника.

Вказані особи, 9 вересня 2016 року, діючи за попередньою змовою, викрали з території держпідприємства, що була під охороною, військовий прилад наведення вартістю 655 тисяч 157 гривень (згідно висновку судової товарознавчої експертизи).

Обох зловмисників було затримано під час спроби продажу викраденого бойового устаткування громадянину України за грошові кошти в сумі 10 тисяч доларів США. Прилад наведення та грошові кошти вилучено.

11 травня 2018 року суд визнав фігурантів справи винними у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України («привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, вчинене за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах»).

Зважаючи на те, що викрадене майно повернуто до вказаного державного підприємства, вироком суду обом обвинуваченим призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі із звільненням від призначеного основного покарання з випробувальним терміном у 2 роки та позбавлено права обіймати посади протягом 1 року, без конфіскації майна.


Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України