Для тренування бою у місті на Яворівському полігоні зводять комплекс з восьми будівель

Ukrainian Military Pages Схоже навчальне місто французької армії. Фото © Gratiane de Moustier / Juliette Demey

На території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ (також відомий як Яворівський військовий полігон) до кінця року збудують нове навчальне місце – «Бій в населеному пункті».

Як, повідомлялось Ukrainian Military Pages, 11 травня відбулися торги із закупівлі послуг з будівництва об'єкту за переговорною процедурою. Кінцева вартість будівництва згідно договору з генеральною підрядною організацією ТОВ «БК-БУДГРУП» склала 39,465 млн. грн. Термін виконання робіт по об'єкту не пізніше 31 грудня 2018 року.

Тренувальний комплекс «Бій в населеному пункті» включатиме наступні об'єкти, що використовуватимуться для для тренування: три одноповерхові будівлі, по одній дво- і триповерховій будівлі, дві виробничі споруди, будівлю церкви та тунель.

Ukrainian Military Pages

Тренувальні комплекси, а іноді й цілі штучні міста, для відпрацювання специфіки бою у місті широко використовуються у світі для підготовки військових та поліцейських сил.

Нагадаємо, що Ukrainian Military Pages вже показало як виглядає ціле навчальне місто Jeoffrecourt на 5 тис. мешканців, збудоване французькою армією у Навчальному центрі міських операцій (Сіссонн, департамент Ена).


Читати також:Для 17-ї окремої танкової бригади збудують новий навчальний танкодром