Для військовослужбовців-жінок ЗСУ розробляють повсякденну військову форму нового зразку

Ukrainian Military Pages

У Збройних Силах України проходять службу понад 24 тисячі жінок. Щороку кількість дівчат, які бажають захищати батьківщину, зростає. Вони часто виконують роботу на одному рівні із чоловіками. Однак досі для «прекрасної половини армії» не розроблялась повсякденна військова форма нового зразку.

Тому Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ зайнялося питанням жіночого однострою.

Були відібрані «моделі» серед жінок-військовослужбовців різних типів фігур. Також обрані виробники. Перші варіанти форми вже презентувалися для робочої групи ГУРСЗМ. Відбулося декілька таких зустрічей, під час яких фіксують недоліки для подальшого виправлення. Враховують і відгуки самих дівчат.

До жіночого однострою увійшли: спідниця, сорочка, кітель, кашкет, туфлі. До зимового варіанту додали пальто, утеплений кашкет та чобітки. Також у жінок-військовослужбовців вже не чоловіча краватка, а фірмовий «метелик», що додає елегантності.

Попереду у жіночої форми «випробувальний термін», під час якого її власниці мають носити, прати, перевіряти на зручність, вносити «скарги та пропозиції» для зміни лекал, пошиву, тканини тощо.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages
фото © ГУРСЗМ ЗСУ / Facebook

Нагадаємо, раніше у Головному управлінні розвитку та супроводження матеріального забезпечення розробляли нижню білизну для військовослужбовців-жінок.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages
фото © ГУРСЗМ ЗСУ / Facebook

Використані джерела:
Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ у Facebook