Одеський авіазавод пропонує модернізацію Су-24 – незабаром з'явиться перший дослідний зразок

Ukrainian Military Pages фото © Сергій Смоленцев / Думская

Державне підприємство «Одеський авіаційний завод» презентувало новий напрямок своєї діяльності, що стосується модернізації бойової авіації.

Про це повідомляє одеський інформаційний портал «Думская».

Кілька днів тому, під час міжнародної конференції, в якій взяли участь військові аташе країн НАТО, керівництво заводу представило іноземним партнерам перспективний проект розвитку літаків-розвідників Су-24МР, які зараз стоять на озброєнні Повітряних Сил ЗС України.

Як розповів головний конструктор Валентин Гостищев, заводчани розробили кілька варіантів модернізації машини, які передбачають установку нових радіоелектронних систем. Це повинно забезпечити нові, більш широкі можливості ведення розвідки.

Основну увагу фахівці одеського авіаційного підприємства приділили наступними напрямками:

  • збільшення дальності виявлення наземних цілей;
  • забезпечення відповідності засобів навігації, зв'язку і посадки вимогам ІКАО та НАТО;
  • збільшення якості об'єктивного контролю бортових систем;
  • оперативне отримання розвідувальної інформації.

Зараз на заводі завершено перший етап дослідно-конструкторських робіт, незабаром повинен з'явиться перший дослідний зразок нового виробу.

«Якщо ми пройдемо всі узгодження, і машина сподобається нашим військовим, ми зможемо серйозно завантажити потужності заводу цією продукцією, - говорить генеральний директор підприємства Віталій Юхачов. - Повна заміна всього обладнання розвідників на нову, більш досконалу електроніку тягне за собою загальний ремонт планера та багатьох агрегатів літака. Це серйозна, копітка та кваліфікована робота, і у нас є фахівці, здатні її виконати».

Учасники конференції також ознайомилися і з іншими напрямками роботи Одеського авіаційного, зокрема з модернізацією навчально-бойових літаків L-39.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages фото © Сергій Смоленцев / Думская