У Збройних Силах України служить 266 собак

Ukrainian Military Pages фото © Аліна Комарова

Станом на 2018 рік у Збройних Силах України перебувають за штатом 266 собак, кожна з них має родовід, чистоту службової породи та риси характеру, які необхідні для несення служби.

Повідомляє Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ.

Службові тварини використовуються для охорони військових об'єктів та для мінно-розшукових робіт – виявлення вибухонебезпечних предметів, перевірки доріг, місцевості та автомобілів. Доглядають за чотирипалими бійцями професійні кінологи та ветеринари.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages На минулому тижні представники Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУРСМЗ ЗСУ, провели теоретичне заняття із військовими кінологами з питань диспансеризації, вакцинації, особливостей догляду та харчування службових тварин. Фото © ГУРСМЗ ЗСУ

Варто зазначити, що собаки служать не тільки у Збройних Силах України, а й Національній гвардії, Державній прикордонній службі, Управлінні державної охорони та навіть в СБУ.

Ukrainian Military Pages фото © twitter.com/dmitrosel007

Читати також:Кінологічна служба Національної гвардії розробила мобільний причеп-комплекс для службових собак

А цей собака, 143-го центру розмінування Головного управління оперативного забезпечення ЗСУ, серед іншого, знайшов п'ять протитанкових мін ТМ-62, а це збережені безцінні життя захисників України: