«Укроборонпром» подав позов про захист ділової репутації у зв’язку з публікацією про БМП-1АК

Ukrainian Military Pages

ДК «Укроборонпром» подав позов про захист честі, гідності та ділової репутації у зв’язку з публікацією недостовірних даних про закупку БМП-1АК у рамках військово-технічного співробітництва з Республікою Польща у виданні «Новое время» у квітні 2018 року.

Позов подано в Подільський районний суд Києва 13 червня. Відповідачами виступають автор публікації – журналіст Іван Верстюк і ТОВ «Видавничий дім Медіа-ДК», яке видає журнал «Новое время». Концерн вимагає опублікувати спростування недостовірної інформації у згаданій публікації. Матеріальну компенсацію позов не передбачає.

Як зазначає прес-служба концерну, публікація видання дискредитує ділову репутацію «Укроборонпрому» і його закордонних партнерів. Вона ставить під загрозу зриву як незавершений контракт на поставку БМП-1 для Збройних Сил України, так і плановані закупки озброєння по імпорту

Нагадаємо, що раніше концерн оприлюднив заяву про те, що стаття видання «Новое Время» містить спотворені факти, а низка її тверджень не відповідають дійсності. Крім того придбані бойовій машин були продемонстровані журналістам в одній з військових частин ЗСУ, куди вини надійшли на озброєння.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»