Українська армія отримала БМП-1АК закуплені у Польщі

Українська армія отримала бойові машини піхоти БМП-1АК, що були закуплені у Польщі Фото: Dylan Malyasov / Defence Blog

Україна замовила невизначену кількість реконструйованих бойових машин піхоти у польської компанії Wtorplast, що виробляє спеціальні транспортні засоби для військових цілей.

Перша партія БМП-1АК вже прибула до України і була передана до Сухопутних військ ЗС України. Про це повідомляє інформаційний ресурс Defence Blog.

За даними військового джерела, закупка партії реконструйованих бойових машин піхоти призначена для оперативного посилення бойових можливостей Сухопутних військ. БМП-1АК (АК - Анти Кумулятивна) — це спеціальний варіант радянської піхотної машини, розроблений для Збройних Сил України.

Зовні БМП-1АК майже не відрізняється від радянського. Озброєння ідентичне базовій радянській версії: 73-мм гармата 2A28 «Грім» та 7,62-мм кулемет. Основні відмінності між БМП-1AK та базовою версією — в якості збірки та бортовому обладнанні.

БМП-1АК оснащена оптичними приладами, нічним баченням, сучасною радіостанцією та здатна діяти в будь-яких погодних умовах, а також вночі.

Читати також: Як виглядатиме перспективна бойова машина піхоти від ХКБМ

Українські військові вже розпочали тренування з новими БМП та розповіли про позитивний досвід експлуатації цих бойових машин.

Нагадаємо, що раніше ДК «Укроборонпром» повідомив, що усі закуплені Україною бойові машини БМП-1АК зібрані не пізніше 2016 року ліцензованим підприємствам на території ЄС. Усі використані вузли та агрегати пройшли відповідний ремонт і стендові випробування у відповідності до вимог ISO та технічних норм ЄС. Якість машин підтверджена триступеневою перевіркою, здійсненою, зокрема і представниками Міноборони України на етапі передконтрактної роботи. До того, компанія Wtorplast надає кількарічну гарантію на усі поставлені вироби.

Читати також: Напрями покращення вогневої могутності бойових машин піхоти

Також ці машини пройшли технічне доопрацювання на Житомирському бронетанковому заводі, зокрема було встановлено маскувальне обладнання.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Фото: Dylan Malyasov / Defence Blog


Читати також: Модернізація БМП-1/2: спільний проект Київського бронетанкового заводу та НВО «Практика»


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram

en ua

довідник озброєння і військової техніки