Делегація МВС України відвідала тренувальну базу Національної гвардії Каліфорнії у Лос-Аламітос

Делегація МВС України відвідала тренувальну базу Національної гвардії Каліфорнії у Лос-Аламітос

Вчора, 25 червня, делегація Міністерства внутрішніх справ України відвідала Об'єднану тренувальну базу у Лос-Аламітос, яка є частиною Національної гвардії Каліфорнії та здійснює загальну координацію сил та засобів в разі виникнення надзвичайної ситуації.

Під час візиту делегація МВС ознайомилася із інфраструктурою та навчально-матеріальним оснащенням, а також вивчала можливість обміну досвідом з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій хімічного, біологічного та радіаційного характеру, та стихійних лих.

Командувач Національної гвардії України генерал-полковник Юрій Аллеров відзначив, що значна частина роботи з вирішення та подолання наслідків надзвичайних ситуацій – відселення людей, забезпечення перепускного режиму та правопорядку – це завдання Національної гвардії Каліфорнії і воно у багато чому співпадає із задачами, які стоять перед Національною гвардією України. Тому досвід спільної роботи є дуже корисним.

Делегація МВС України відвідала тренувальну базу Національної гвардії Каліфорнії у Лос-Аламітос фото: Senior Airman Crystal Housman

Починаючи з 1993 року Національна гвардія України активно брала участь в усіх спільних заходах, навчальних програмах та курсах, організованих представниками Національної гвардії Каліфорнії.

З початку збройної агресії проти України, співробітництво Національної гвардії України та Національної гвардії Каліфорнії значно посилилося. Сьогодні, представники обох силових структур активно беруть участь в роботі підкомітету Національної гвардії Багатонаціонального об’єднаного координаційного комітету – платформі, на якій вирішуються питання щодо надання допомоги України від уряду США.

Делегація МВС України відвідала тренувальну базу Національної гвардії Каліфорнії у Лос-Аламітос фото: Senior Airman Crystal Housman

В рамках Програми партнерства інструкторами та експертами Національної гвардії Каліфорнії організовуються курси для представників НГУ за напрямками процесу прийняття військових рішень, відстеження союзних сил в ході виконання бойових задач, комплектування та проходження служби в Національній гвардії Каліфорнії, рекламно-маркетинговими технологіями Збройних сил США та ін.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Національної гвардії України