Затримано військовослужбовця за розкрадання електронних елементів ЗРК «Тор»

Затримано військовослужбовця за розкрадання електронних елементів ЗРК «Тор»

За результатами проведення слідчих дій, 27 червня, затримано військовослужбовця, який викрав з бойової машини ЗРК «Тор» блоки з електронними платами, що містять дорогоцінні метали, чим призвів до неможливості її повноцінного функціонування.

Встановлено, що упродовж двох тижнів червня 2018 військовослужбовець-контрактник, майстер майстерні однієї з військових частин, розташованої у смт Городок, Радомишльського району, маючи вільний доступ до бойової техніки, яку він обслуговував, демонтував та викрав з бойової машини 9А330 зенітного ракетного комплексу «Тор» блоки з електронними платами та елементи плат, які містять дорогоцінні метали: срібло, золото та платину.

Затримання проводилось військовою прокуратурою Житомирського гарнізону Центрального регіону України разом із слідчими слідчого відділу Радомишльського відділу поліції ГУНП в Житомирській області.

В ході проведення першочергових слідчих дій викрадене майно виявлено та вилучено, на даний час вживаються заходи щодо відновлення бойового комплексу.

Вживаються заходи щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України, обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Затримано військовослужбовця за розкрадання електронних елементів ЗРК «Тор» Затримано військовослужбовця за розкрадання електронних елементів ЗРК «Тор»

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України


Читати також:За викрадення приладу наведення засуджено начальника цеху «Авіакону» та його заступника