Снайпери 79-ї бригади – переможці змагань на кращу снайперську пару серед частин ДШВ ЗСУ

Снайпери 79-ї бригади переможці змагань на кращу снайперську пару серед частин ДШВ ЗСУ

Протягом трьох днів на загальновійськовому полігоні Десантно-штурмових військ ЗС України найкращі майстри дальнього бою українського десанту змагалися за право бути кращими серед кращих.

Під час перших двох днів, учасники змагань відпрацьовували стрілецькі вправи, а третій день розпочався з практичних дій у тактичній обстановці.

Снайпери-десантники виконували нестандартні вогневі вправи з різних положень: сидячи, стоячи із завалом, з гвинтівкою на бік тощо. Також виконували стрільбу під навантаженням. Тобто пробіжка, що імітує стан бойового стресу, стрільба із незручних положень, з різних стовпчиків, підвіконня, з полу сидячи, з даху, напівлежачи, віконних прийомів тощо. До речі, дана методика практикується у арміях країн НАТО.

— Ці вправи взяті із реального життя, власного досвіду ведення бойових дій. Адже у снайпера не завжди є можливість зручно відстрілятися, а частіше за все доводиться вести вогонь із незручних положень, — розповів один із командирів підрозділів снайперів.

Під час третього етапу змагань, його учасникам необхідно було виконати навчально-бойове завдання, причому в умовах, які максимально наближенні бойових. Снайперам необхідно було здолати багатокілометрову відстань, відпрацювати завдання з орієнтуванням на місцевості, маскування, здійснити вихід на позицію, пройти мінне поле та безпосередньо виконання завдання зі стрільбою, а також відійти до визначеного району.

змагання на кращу снайперську пару серед частин ДШВ ЗСУ змагання на кращу снайперську пару серед частин ДШВ ЗСУ змагання на кращу снайперську пару серед частин ДШВ ЗСУ змагання на кращу снайперську пару серед частин ДШВ ЗСУ змагання на кращу снайперську пару серед частин ДШВ ЗСУ змагання на кращу снайперську пару серед частин ДШВ ЗСУ

Першими серед кращих стали снайпери 79 окремої десантно-штурмової бригади, які згодом будуть представляти Десантно-штурмові війська на змаганнях на кращу снайперську пару в Збройних Силах України.

Друге і третє місця посіли представники Навчального центру та 81 окремої аеромобільної бригади ДШВ.



Використані джерела:
Офіційний сайт Десантно-штурмових військ Збройних Сил України