Польову форму ЗСУ виготовлятимуть з тканини, яку нині використовують у США

Польову форму ЗСУ виготовлятимуть з тканини, яку нині використовують у США

Нове покоління польової форми для військовослужбовців Збройних Сил України виготовлятимуть з того ж типу тканин, який нині використовують в армії США.

Про це розповів начальник відділу розробки речового майна Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України підполковник Василь Саковець.

— Уже готується чергова партія дослідних польових літніх костюмів. Їх виготовлятимуть із того ж типу тканин, який нині використовують у США. Якщо зараз костюми шиють переважно зі 100-відсоткової бавовни чи сумішевої тканини (65% — бавовна та 35% — поліефір різних типів переплетіння), то в новому поколінні однострою, який ми досліджуватимемо, використовуватимемо вже формулу 50% х 50% нейлон-бавовна.

Наші військові просять, аби форма мала меншу щільність тканини. Звісно, ми не можемо безмежно її витончувати, бо тоді погіршуються показники міцності на розрив, механічної стійкості до стирання тощо. Вихід є тільки в тім, щоб переходити на міцніші матеріали. А нейлон помітно міцніший за поліефір.