Тактичні рукавички в ЗСУ будуть у двох варіантах

Тактичні рукавички в ЗСУ будуть у двох варіантах

У війську постійно проходять дослідну експлуатацію нові розробки елементів форми та спорядження. Цього року стане відомо, який вигляд та характеристики матимуть тактичні рукавички, котрих донедавна за нормами забезпечення в українському війську не було зовсім.

Про це розповів начальник відділу розробки речового майна Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України підполковник Василь Саковець.

Запровадження цих виробів почалося ще 2015-го. Їх тоді виготовили зі шкіри. Але військові-практики порадили відійти від натуральних матеріалів, а надати перевагу сучасним синтетичним тканинам.

Виглядали вони ось так:

рукавички тактичні шкіряні фото Ігора Молодана фото №1 © Міністерство оборони України, фото №2 © Ігор Молодан

Також Ukrainian Military Pages писали про тестування цих тактичних рукавичок незалежним експертом Ігорем Молоданом. Детально про це тут ».

фото Ігора Молодана фото © Ігор Молодан

Зазвичай військові самі придбавали тактичні рукавички. І от українські розробники тепер намагаються створити максимально наближену до кращих зразків за матеріалами, захисними функціями та зручністю «репліку».

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Нові рукавички виготовлятимуть вітчизняні підприємства. А перед тим вони повинні пройти випробування разом з іншими дослідними предметами літніх польових костюмів.

Рукавички передбачені у двох варіантах: для спецпідрозділів і загальновійськові. Перші більш захищені та краще пристосовані для роботи з військовими ґаджетами, що мають тачскрін (сенсорна панель управління), яких в армії дедалі більшає.

Ukrainian Military Pages



Використані джерела: Народна армія