Проблеми з будівництвом десантних катерів для ВМСУ вирішені – Воронченко

Ukrainian Military Pages На демонстраційному фото: фінський швидкісний десантний катер прибережної зони Watercat M18 AMC

Військово-Морські Сили очікують на десантно-штурмові катери типу «Кентавр». Були певні проблеми з обладнанням, але вони вирішені – агрегати, яких не вистачало, вже на суднобудівному заводі «Кузня на Рибальському».

Про це, командувач ВМС Ігор Воронченко, розповів в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода.

«Незабаром два «Кентаври» будуть спущені на воду. Вдалі, вважаю, катери, їхні окремі характеристики перевищують аналогічні «Раптори», якими озброєний російський ВМФ», – повідомив командувач.

– Скажімо, наші «Кентаври» більш маневрені та швидкісні, мають більшу десантомісткість – до 31 особи, тобто вміщатимуть взвод морської піхоти.

Нагадаємо, що Міністерством оборони України, в рамках Державного оборонного замовлення на 2016 рік, був укладений контракт на будівництво перших двох катерів цього типу. Закладка катерів на заводі «Кузня на Рибальському» відбулась 28 грудня 2016 року.

Катер Кентавр зн 01033
Десантно-штурмовий катер проекту 58181, шифр «Кентавр» - призначений транспортування морем та висадки на необладнане узбережжя морського десанту, ураження (знищення) окремих малорозмірних цілей противника (об’єктів протидесантної оборони) вогневими засобами.