Міноборони уклало контракт на будівництво двох десантних катерів «Кентавр»

Катер Кентавр Зображення: defence-ua.com

Міністерство оборони України уклало державний контракт з ПАТ «Завод «Ленінська кузня» на будівництво двох десантних катерів, про що сьогодні, 24 травня, було повідомлено на брифінгу в Українському кризовому медіа. Мова йде про катери типу «Кентавр».

Десантно-штурмовий катер проекту 58181 «Кентавр» - розроблений миколаївським державним підприємством «Дослідно-проектний центр кораблебудування» (ДП «ДПЦК»), створений на базі катеру проекту 58155 «Гюрза-М». Призначений для несення патрульної служби на річках і прибережних морських акваторіях, доставки, висадки та вогневої підтримки десантів.

Надалі, протягом наступних трьох років заплановане будівництво, ще по два десантні катери щороку. Усього до 2020 року планується кардинально оновити корабельний склад Військово-Морських Сил і побудувати близько 30 бойових кораблів і катерів.

Так, на замовлення Міністерства оборони України для ВМС ЗСУ, вже побудовано два малих броньованих артилерійських катери проекту 58155 «Гюрза-М», які проходять заводські ходові випробовування, триває виробництво ще чотирьох. До 2018 року заплановано побудувати всього 18 катерів цього типу.

Відповідно до рішення Міністра оборони України, продовжується робота щодо розробки нового патрульного літка ВМС Ан-148мп. Орієнтовний термін прийняття його на озброєння — 2019 рік» - також повідомила на брифінгу начальник управління комунікацій та преси Міністерства оборони України полковник Оксана Гаврилюк.

Читати також: Інтерв'ю з командувачем ВМС: що чекає флот?


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України
Перспективи Військово-Морських Сил Україн