На Львівщині створюють навчальний центр розвідки, що готуватиме цілі батальйони

навчальний центр розвідки

У поточному році керівництвом воєнної розвідки України розпочато реалізацію амбітного проекту зі створення навчального центру військової розвідки на базі 49 окремого навчального розвідувального батальйону 184 навчального центру.

Головна відмінність підготовки особового складу у навчальному центрі порівняно із навчальними військовими частинами полягає в тому, що в центрі готуватимуться не тільки фахівці окремих військових спеціальностей, а й підрозділи в цілому, до батальйону включно.

Початку практичного створення навчального центру передувала кропітка робота із всебічного вивчення відповідного досвіду збройних сил провідних країн світу та реального опробування їхніх навчальних програм у військових частинах та підрозділах розвідки ЗС України. Після цього розпочалася практична фаза, яка складатиметься з декількох етапів, по завершенню яких центр поступово набуватиме спроможностей з підготовки розвідувальних відділень та взводів, згодом – розвідувальних рот відповідно.

навчальний центр розвідки

Сьогодні вже створено комфортні умови для проживання, харчування, побуту та дозвілля особового складу, побудовано сучасні навчальні класи та електронні тири для підготовки фахівців різних розвідувальних спеціальностей, які оснащено новітнім технічним обладнанням. Крім того, будуються навчальні поля для підготовки розвідувальних підрозділів, а також різні смуги перешкод.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Головного управління розвідки Міністерства оборони України