День національної кyхні різних країн світу – «фішка» нової системи харчування ЗСУ

День національної кyхні – «фішка» нової системи харчування

Ще однією «фішкою» нової системи харчування за каталогом продуктів являється «День національної кyхні», pізних країн світу. Це такий день, коли особовий склад отримує в раціон нові національні страви визначеної країни.

Для цього централізовано визначається асортимент кухні країни, яка буде в цьому місяці та частинам видається можливе меню з технологічними картами для приготування специфічних страв.

Начальник продовольчої служби сам визначає, коли і в який день зробити день визначеної національної кухні. Визначає кількість продуктів та замовляє у постачальника.

Найголовніше, що в новій системі харчування начальник продовольчої служби частини не обмежений 30-ма продуктами, а має цілий каталог, де майже 400 видів продуктів, з яких в свою чергу можливо зробити будь-яку страву національної кухні різних країн світу.

Читати також:У частинах ЗСУ, що переходять на нову систему харчування, встановлюють сучасне обладнання

На даний момент проходить місяць болгарської кухні, а в Військовій академії (м. Одеса) знають як гарно приготувати та подати страви для курсантів і підняти їм настрій дивними назвами страв і новими смаками:

  • Манжа чи салат Шопський
  • Сyп Боб Чорба чи суп козацький зі шкварками та укропом
  • Перець болгарський фарширований чи баклажани фаршировані
  • Каша гречана чи каша рисова з овочами
  • Болгарський соус.
Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Нагадаємо, що у ЗСУ реалізується й інший – найбільш масштабний проекту будівництва гуртожитків для військовослужбовців-контрактників за всю історію ЗСУ, якій сам по собі є лише частиною проекту забезпечення військових штатно-посадовим житлом.

У нові гуртожитки поліпшеного планування в цьому та наступному роках заселяться 23 тисячі військових. Паралельно із гуртожитками для рядового складу, вже цього року стартує будівництво нового етапу – будинки для сержантів, десятки будинків на 54 квартир-студій. План наступного року – будинки для офіцерів.