Збройні Сили України відмовляються від радянських ювілеїв

У ЗСУ відмовляються від пам'ятних та ювілейних дат пов'язаних з історією радянської армії

«Не застосовувати пам'ятні (ювілейні) дати, які пов'язані з історією Червоної і Радянської армії колишнього СРСР, для організації та проведення урочистих заходів, подання документів на заохочення особового складу».

Така вимога міститься у доручені заступника Міністра оборони України з питань європейської інтеграції, що адресована зокрема Генеральному штабу ЗСУ, Головному управлінню розвідки Міноборони, департаменту військової освіти та іншим структурам.

Як зазначається, доручення надане на виконання вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону їхньої символіки» та з метою забезпечення впровадження у діяльність військ сучасних національних бойових традицій та недопущення поширення ідеології армії колишнього СРСР, правонаступником якого є Російська Федерація, що чинить злочин агресії проти України та здійснює тимчасову окупацію її території.

Ukrainian Military Pages

Нагадаємо, що начальник Генштабу - Головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко підписав накази про відновлення та впровадження національних бойових традицій та про виконання в ЗСУ закону про засудження комунізму та нацизму.