При прийнятті кадрових рішень оцінюватимуть рівень авторитету і лідерства командирів

При прийнятті кадрових рішень У ЗСУ оцінюватимуть рівень авторитету і лідерства командирів

Затверджено Інструкцію з оцінювання рівня авторитету і лідерства командирів (начальників) у Збройних Силах України. Метою є визначення спроможності командирів ефективно впливати на формування і підтримування морально-психологічного стану особового складу.

Відповідний наказ Генерального штаба ЗСУ від 05 липня 2018 року № 249 підписав начальник Генерального штабу - Головнокомандувач ЗС України Віктор Муженко.

Оцінюванням здібностей керуватиме старший командир того, кого оцінюють, або інша особа, якій може бути надано таке право керівником вищого органу військового управління. Оцінювання рівня авторитету і лідерства здійснюватиметься методами експертної оцінки, самооцінки, анкетування та фокусного інтерв'ювання.

За результатами оцінювання формуються висновки:

  • ступінь впливу авторитету і лідерства особистості відповідного командира на ефективність виконання підлеглими завдань за призначенням та морально-психологічний стан особового складу;
  • сильні та слабкі здатності особистості;
  • прогнозування можливих наслідків;
  • пропозиції до управлінських і кадрових рішень керівництва.

Висновки оцінювання носять рекомендаційний характер та доводяться конфіденційно до керівника, що оцінюється, старшого начальника та посадових осіб вищого органу військового управління.

Інструкцію з оцінювання рівня авторитету і лідерства командирів Інструкцію з оцінювання рівня авторитету і лідерства командирів Інструкцію з оцінювання рівня авторитету і лідерства командирів Інструкцію з оцінювання рівня авторитету і лідерства командирів Інструкцію з оцінювання рівня авторитету і лідерства командирів Інструкцію з оцінювання рівня авторитету і лідерства командирів Інструкцію з оцінювання рівня авторитету і лідерства командирів

Читати також:Муженко підписав наказ щодо виконання в ЗСУ закону про засудження комунізму та нацизму (текст)


Використані джерела:
Бойовий бюлетень Центру морально-психологічного забезпечення ЗС України