У Львові учасникам АТО виплачують одноразову допомогу у сумі 100 тис. грн... але замість землі

Ukrainian Military Pages

Міський голова Львова Андрій Садовий поділився досвідом щодо створення реабілітаційних центрів для учасників АТО у місті Лева.

Про це він розповів на прес-конференції 5 липня, повідомляє Перший канал соціальних новин.

«У лікарні швидкої допомоги ми створили Центр реабілітації та обладнали його найсучаснішою технікою. Цей центр працює до сьогодні. До всього ж ми маємо і військовий госпіталь. Та найголовніше, що два роки тому ми створили Центр надання допомоги учасникам бойових дій.

Відтак, кожен мешканець Львова, який пройшов зону бойових дій, отримує одноразову фінансову підтримку в сумі 100 тисяч гривень, а також консультації. Цей Центр живе проблемами учасників бойових дій. Ми розуміємо, що ці хлопці пройшли надзвичайно складне випробування», – підкреслив Андрій Садовий.

ОНОВЛЕНО. Важливе уточнення, яке не було висвітлено:

Відвідна грошова компенсація є альтернативою земельним ділянкам для учасників АТО.

Так, згідно з рішенням міської ради Львова, кожен з АТОшников, який відмовиться від земельної ділянки, отримає по 100 тисяч. гривень

Таким чином, депутати знайшли компромісне рішення для учасників АТО, які більше двох тижнів проводили акції протесту біля стін міськради, вимагаючи наділи під житлове будівництво.