МВС затвердило норми нальоту та стрибків з парашутом для пільгової вислуги у ДСНС

Ukrainian Military Pages

Міністерство внутрішніх справ затвердило річні норми нальоту годин та виконання стрибків з парашутом для обчислення вислуги років на пільгових умовах для служби цивільного захисту та перелік відповідний посад.

З цією метою виданий наказ МВС від 14 травня 2018 року № 393 (зареєстр. в Мінюсті 05.06.2018р. за № 667/32119). Наказ набув чинності 3 липня 2018 року, відповідно аналогічний наказ МНС від 07 червня 2010 року № 438 втратив чинність.

Згідно документу вислуга років для призначення пенсії особам рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, які проходять службу на посадах льотного складу, у разі виконання ними річних норм нальоту годин підлягає обчисленню на пільгових умовах із розрахунку - один місяць за два місяці.

Річні норми нальоту годин на літаках і вертольотах з реактивними та турбогвинтовими двигунами, за умови виконання яких вислуга років для призначення пенсії обчислюється на пільгових умовах, складають:

  • на військово-транспортних і транспортних літаках - 20 годин;
  • на вертольотах - 15 годин.

Вислуга років для призначення пенсії особам служби цивільного захисту, які проходять службу на посадах, де виконання обов’язків пов’язане з систематичними стрибками з парашутом, у разі виконання ними річних норм стрибків з парашутом підлягає обчисленню на пільгових умовах із розрахунку - один місяць за півтора місяця.

для осіб рядового і начальницького складу (чоловіків), які мають вік:

  • до 30 років - 5 стрибків;
  • від 30 до 40 років - 4 стрибки;
  • від 40 до 45 років - 3 стрибки;
  • 45 років і старше - 2 стрибки;

для осіб рядового і начальницького складу (жінок), які мають вік:

  • до 25 років - 5 стрибків;
  • від 25 до 35 років - 4 стрибки;
  • від 35 до 40 років - 3 стрибки;
  • 40 років і старше - 2 стрибки.

У Річну норму нальоту годин для пільгового нарахування строку служби включається загальний наліт на всіх типах літаків і вертольотів з реактивними та турбогвинтовими двигунами.

До переліку льотних посад включені три посади Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (начальник, заступник - начальник відділу підготовки та застосування авіації, головний фахівець) та посади спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС.

Перелік посад, пов’язаних з систематичними стрибками з парашутом включає посади спеціального авіаційного загону та посаду головного фахівця відділу підготовки та застосування авіації Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування.