Міноборони затвердило зразки спеціального одягу та спорядження для Держприкордонслужби

Міноборони затвердило зразки спеціального одягу та спорядження для Держприкордонсслужби

З метою впровадження зразків спеціального одягу, взуття, спорядження та інших предметів речового майна військовослужбовців Державної прикордонної служби України, Міністерством оборони виданий наказ від 07.05.2018 № 202 (зареєстр. в Мінюсті 31.05.2018 за № 650/32102).

Нагадаємо, що відповідно до частини шостої статті 7 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» саме на Міністерство оборони покладається затвердження зразків спеціального одягу, взуття та спорядження військовослужбовців, засобів індивідуального захисту та інших предмети речового майна, що розробляються відповідними центральними органами виконавчої влади, що мають у своєму підпорядкуванні військові формування.

Раніше Міністерством оборони вже були затверджені зразки спеціального одягу та спорядження для Національної гвардії.

Цей наказ набув чинності з 03 липня 2018 року.

Також, нещодавно, Міністерство внутрішніх справ внесло зміни до раніше затверджених зразків знаків розрізнення та правил носіння форми одягу військовослужбовцями Державної прикордонної служби.

Посилання на повні офіційні тексти нормативних документів з питань грошового, речового, житлового та соціального забезпечення можна знайти на сторінці сайту «Норми забезпечення військовослужбовців» .