Позбавлення звань, звільнення та пониження – Міністр покарав винних у розкраданні палива

Міністр покарав винних у розкраданні палива

«Недбале відношення керівництва службових осіб Тилу Збройних Сил України, Центрального управління забезпечення пально-мастильними матеріалами ЗСУ Тилу Збройних Сил України, підпорядкованого йому 46 об’єднаного центру забезпечення розцінюю як зраду інтересам Збройних Сил України під час дії особливого періоду».

На цьому сьогодні, 24 липня, наголосив Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак під час заяви для ЗМІ.

Минулого тижня за рішенням Міністра оборони, комісією оборонного відомства проведено позапланову перевірку стану діяльності — 46 об’єднаного центру забезпечення м. Одеси де виявлено нестачу ПММ у великих розмірах, а саме:

– дизельного палива різних марок — майже 204 тони;

– бензину автомобільного А-92 — близько 2,5 тон;

Також в частині були виявлені інші порушення щодо обліку та зберігання матеріальних запасів.

Міністр покарав винних у розкраданні палива Міністр покарав винних у розкраданні палива

Степан Полторак повідомив, що прийняв рішення і вже видано відповідний наказ Міністерства оборони про накладення дисциплінарних стягнень на винних службових осіб, згідно з яким:

начальника 46 ОЦЗ полковника Короля Євгена Сергійовича позбавлено військового звання. При цьому він позбавляється права на вихідну допомогу, права пенсійне забезпечення військовослужбовця, права користуватися медичними закладами Міністерства оборони та ін.;

начальника складу пального та мастильних матеріальних 46 ОЦЗ підполковника Мосунова Андрія Анатолійовича також позбавлено військового звання;

старшого офіцера відділу забезпечення пальним та мастильними матеріалами управління забезпечення пальним та мастильними матеріалами Центрального управління забезпечення пально-мастильними матеріалами ЗСУ Тилу Збройних Сил України підполковника Ізваріна Дмитра Сергійовича звільнено з військової служби за службовою невідповідності. При цьому він буде позбавлений права на отримання вихідної допомоги при звільненні та право перебувати на квартирному обліку для отримання житла;

начальника відділу зберігання пального та пально-мастильних матеріалів складу пального та мастильних матеріалів 46 об’єднаного центру забезпечення майора Ляляєва Олександра Анатолійовича понижено у посаді. Він буде призначений на нижчу посаду до іншої військової частини;

начальника Центрального управління забезпечення пально-мастильними матеріалами Збройних Сил України Тилу ЗСУ полковника Кубаля Руслана Володимировича понижено у посаді. Він буде призначений на нижчу посаду в органах військового управління.

— Вважаю неприпустимим таке ставлення до службових обов’язків офіцерів, які мали забезпечувати та контролювати стан справ у вищезазначеному підрозділі, а не створювати передумови для крадіжок майна армії. Усі результати перевірок передані мною Військовому прокурору для прийняття відповідних правових рішень та подальшого притягнення до відповідальності винних посадових осіб, — наголосив Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак.