Налагоджене серійне виробництво реактивних піхотних вогнеметів РПВ-16

Ukrainian Military Pages

Державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів, що входить до складу ДК «Укроборонпром», налагодив виробництво реактивних піхотних вогнеметів РПВ-16.

РПВ-16 – термобарична зброя, яка розроблена та виробляється для українського війська за Державним оборонним замовленням. Реактивний піхотний вогнемет оснащений реактивною гранатою із спеціальною термобаричною сумішшю. Термобарична зброя знищує противника завдяки створенню під час вибуху високотемпературного імпульсу, який супроводжується різким перепадом тиску. Вона також називається боєприпасами об‘ємного вибуху.

При цьому фугасна дія 93-міліметрового пострілу РПВ-16 еквівалентна артилерійському снаряду великого калібру. Тому ця переносна зброя здатна знищувати живу силу противника навіть за потужними укриттями, а також легкоброньовану техніку, на відстані близько одного кілометра.

Ukrainian Military Pages

Вогнемет вже вдало пройшов приймально-здавальні випробування та найближчий часом посилить військові підрозділи.

Створення та серійний випуск РПВ-16 стали можливими, насамперед, завдяки кооперації виробничих потужностей ДНДІ Хімічних продуктів, КП "ШКЗ «Імпульс»" та ДАХК «Артем», які є підприємствами-учасниками Концерну «Укроборонпром».


Читати також:Переносний реактивний гранатомет РК-4 «Інгул»


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»

довідник озброєння і військової техніки