В структурі ДПСУ створено регіональне управління Морської охорони, а в Ізмаїлі з'явиться загін

Ukrainian Military Pages

Голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал відвідав Ізмаїльський навчальний тренувальний центр Морської охорони та детально ознайомився з обстановкою на Дунаї.

Під час виступу він нагадав, що нещодавно в структурі Державної прикордонної служби було створено Регіональне управління Морської охорони, яке очолив капітан 1 рангу Олег Костур.

«Впевнений, що таке рішення дозволить підвищити наш потенціал на морі та зробить управління морськими силами більш гнучким та ефективним, - зазначив Петро Цигикал. – Під час візиту в регіон впевнився, що загін морської охорони повинен бути і в Ізмаїлі. Обговорив це питання з міським головою Ізмаїла, який запевнив мене у підтримці цієї ідеї. Таким чином кордон по Дунаю буде надійно захищений від будь-яких проявів протиправної діяльності»

Ukrainian Military Pages

Також генерал-полковник звернув увагу на необхідності запровадження якісної системи підготовки офіцерів-моряків Держприкордонслужби. І висловив надію, що протягом року вдасться знайти прийнятну формулу реалізації цього задуму в межах наявного навчального потенціалу прикордонного відомства.

Ukrainian Military Pages

Крім того, в рамках робочого візиту Петро Цигикал разом із керівництвом регіональних управлінь, прикордонних навчальних закладів та органів місцевої влади, поклали квіти до меморіальної дошки загиблим прикордонникам та взяли участь в урочистостях з нагоди 16-ї річниці Дня створення Ізмаїльського навчально-тренувального загону Морської охорони, під час яких кращих військовослужбовців було заохочено відомчими нагородами.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Державної прикордонної служби України